uniek

 

Geen doorsnee en geen massa, maar unieke werken met karakter en waarde.

persoonlijk

 

Open voor jouw wensen en verhaal.

Jij vertelt, wij ontwerpen.

betaalbaar

Omdat je liefde voor een dier niet gebonden is aan je inkomen.

BTW: NL143236192B01     |     KVK: 57854750     |     Bank: NL50 SNSB 0927982641

Diensten / Gedenksieraden / Gedenksieraden van Hars

Gedenksieraden en -objecten van hars

 

Naast het bekende glas maakt Dierbaar Sieraad tegenwoordig ook gebruik van giethars voor het creëren van sieraden en objecten. 

Doordat bij het bewerken van glas extreem hoge temperaturen worden bereikt, zouden kwetsbare stoffen zoals vacht snel vergaan in het proces. Om toch een mooi aandenken te kunnen leveren, ben ik mij gaan verdiepen in het werken met giethars. 

Dit materiaal stelt me in staat om ook de meer tere zaken zoals een nageltje, een plukje vacht of een melktandje te verwerken in een aandenken naar wens. 

De giethars objecten en sieraden zijn in vele vormen en maten te verkrijgen. 

Presse papier

Een kubus, bol of ander object waarin je bijvoorbeeld de veren van je valkparkiet bewaart, of een nageltje van je geliefde oude kater. 

Hanger of medaillon 

Een perfect sieraad om bijvoorbeeld een plukje vacht in te bewaren. De hangers van hars worden na uitharding geslepen en gepolijst voor een perfecte afwerking. Hierna worden zij in een zilveren bezel gezet om het gedenksieraad af te kleden. Het is natuurlijk ook mogelijk om de steen in een ring of medaillon te laten zetten.

Kleuren

De giethars is desgewenst ook op kleur te mengen. Op deze manier kun je het gedenksieraad naar eigen smaak laten maken, net zoals bij de glazen sieraden. Ook is een gekleurde achtergrond ideaal te gebruiken om bijvoorbeeld de kleur van een plukje vacht net wat beter uit te laten komen.

UV blocker

Aan de giethars wordt een speciale UV-blocker toegevoegd. Deze zorgt ervoor dat jouw gedenksieraad of -object glashelder blijft.