uniek

 

Geen doorsnee en geen massa, maar unieke werken met karakter en waarde.

persoonlijk

 

Open voor jouw wensen en verhaal.

Jij vertelt, wij ontwerpen.

betaalbaar

Omdat je liefde voor een dier niet gebonden is aan je inkomen.

BTW: NL143236192B01     |     KVK: 57854750     |     Bank: NL50 SNSB 0927982641

Diensten / Bios Urn

Bios Urn™

 

De Bios Urn is een biologisch afbreekbare urn, die het ritueel van de dood transformeert in een daad van wedergeboorte en leven.

De urn bestaat uit twee kamers; één met een voorbereide, gebalanceerde grondmix, en één die gevuld wordt met de as. Naarmate de plant, boom of struik groeit in de bovenste kamer, zal deze zich gaan voeden met de zeer vruchtbare mineralen in de as, terwijl de urn zelf compleet vergaat.

Minder ruimte voor begraafplaatsen en meer ruimte om bomen te laten groeien is een geweldige manier om met vervuiling, overbevolking en ontbossing om te gaan.

"Dankzij de Bios Urn kunnen kerkhoven veranderen in bossen vol leven en zin en het einde van het leven zou een daad van verzoening met de natuur zelf worden."

De intentie van Bios Urn is om gebruikers een alternatief te bieden om overleden huisdieren en personen op een natuurlijke, duurzame manier te onthouden, waardoor het proces van de "dood" wordt omgezet in regeneratie en weer tot leven wordt gebracht door middel van de natuur. 

De filosofie van Bios Urn sluit naadloos aan bij die van Dierbaar Sieraad. Beiden opereren vanuit een respect voor de natuur en leefomgeving, en een liefde voor het leven.

De Bios Urn is niet alleen te bestellen met verschillende soorten boomzaad, je kunt er ook voor kiezen om een mooie Vlinderstruik of Japanse Esdoorn uit de urn op te kweken. Speciaal hiervoor werkt Dierbaar Sieraad samen met een leverancier die gespecialiseerd is in het leveren van jonge sierstruiken en stamplanten.

Deze jonge plantjes worden je apart, zonder omwegen, rechtstreeks vanuit de leverancier toegezonden. Dit om de belasting voor zowel de plant zelf als het milieu zo laag mogelijk te houden.